A la nostra manera

Amb motiu del 20é aniversari, la Brama va oferir un concert/espectacle innovador al teatre principal de València el setembre del 2016, més tard al teatre d’Algemesí en 2017.

No és la primera vegada que empreniem un projecte musical encoratjador, ja comptabem amb el precedent del nostre anterior espectacle amb el títol “Dels fets tradicionals a l’Esclat de so”. En aquella ocasió, a través de la música i amb la col·laboració d’un narrador, es contava l’evolució de la dolçaina des del típic duo de “tabal i dolçaina” dins a l’aparició de les “colles”, amb una selecció de repertori més significatiu amb la col·laboració d’un grup de ball i d’un conjunt instrumental de vent. La proposta “d’A la nostra manera” va ser, ben diferent. No es tractava d’un recorregut cronològic fins al nostre present, sinó d’un espectacle inèdit i engrescador, que mostrà les possibilitats actuals i futures dels nostres instruments.

L’espectacle va estar batejat amb el nom “d’A la nostra manera” que tenía com eix vertebrador com no podía ser d’altra manera a la dolçaina. Aquest espectacle constava de dos parts ven diferenciades.

La primera part, concebuda com a manera de popurri, ofería com a principal novetat la quantitat de repertori i la diversitat de formacions musicals que hi apareixen. L’objectiu era aconseguir una fusió de melodies de diferents autors valencians, que apotaven una nova visió de la música per a dolçaina, tot intentant fusionar de de la música més tradicional a la més contemporània i actual, sempre des de la nostra perpectiva i amb els nostres arranjaments musicals.

Vam interpretar:

· My way (Jacques Revauz, Claude François)

· Cor i anima (Toni Lloret, arranj. J.Carlos Sempere)

· Les noces del manyà (J.R. Pascual Vilaplana)

· La primavera (J.L. Valldecabres, versió A. Blay)

· La Batalla de S. Hipòlit (Xavier Richart, arranj. J.Carlos Sempere)

· La Muixeranga (Tradicional, arranj. Xavier Richart, Pepe Maravilla)

· Aquelarre (A. de la Asunción Andrés)

· Bolero de l’Alcúdia (Tradicional)

En la segona part ens traslladarem a la música “discotequera” o amb Dj i fem una incursió en aquest vessant musical mai no explorat fins ara. Amb arrenjaments propis i fets per a l’ocasió, aspirarem a fusionar la música tradicional i clàssica d’autors com ara Vivaldi o Bach, amb propostes i temes actuals. Tot açó des de les bases rítmiques i melòdiques característiques de la música “discotequera”. En aquesta segona part, a més dels músics de la colla “La Brama”, comptàrem a l’escenari amb la col·laboració de prestigiosos artistes, com ara:

· Grup de percussió “Amores”.

· La pianista Mónica Montesinos.

· El grup de ball Quakes company.

· Grup de danses “La Senyera”.

· Nova Muixeranga d’Algemesí.

· El Dj Dani Navarro i Sergio Cerra.

Ara, després d’un intent fallit per fer aquest espectacle a la plaça de la verge de València tornarem al fer-ho al teatre principal de València el 23 de març del 2019, esta vegada tornem amb més ganes que mai per fer-vos disfrutar d’un espectacle únic.

La Brama…